måndag 6 augusti 2012

varför blev det så

Vi har fått många höjda ögonbryn från vänner och bekanta när vi sagt att vi ska åka till Thailand i sommar. "Men är inte det regnperiod då?" och "Men HUR har ni råd, ni var ju i Florida i våras?" är väl det folk undrar mest.

Och så här ligger det till:

Jo, det är regnperiod när vi åker. Men det är i mitten av regnperioden, och det innebär att det inte alls regnar speciellt mycket. Några skurar räknar jag naturligtvis med, säkert dagligen - men alla säger att monsunregn är väldigt kraftigt när det väl kommer, och att det håller i sig i någon timme eller så, och så är det fint emellan sedan. Ofta kommer det dessutom på natten och då spelar det ju verkligen ingen roll! Min vän Fredrik (som för övrigt tar över VD-posten på Select Travel nästa år!!!) säger att de alltid rekommenderar den delen av världen även under våra svenska sommarmånader, eftersom det faktiskt oftast då gästerna blir som nöjdast med Thailand!  Och är det så här vädret ser ut de närmsta dagarna kan vi nog överleva Phuket under lågsäsong.

Sedan det här med ekonomin då; vi har på väldigt många sätt haft ett oerhört jobbigt år hittills - på många fler sätt än vad jag vädrat offentligt här - och vi tyckte att vi skulle unna oss en utlandssemester tillsammans, bara vi i familjen. Alla behövde ett break helt enkelt. När jag började kolla på resor till Mallis och Kreta och allt det där, blev jag helt förskräckt över priserna. Molly är ju tolv nu och därmed vuxen inom resebranchen - vilket innebär att vi behöver ett rum för tre vuxna och två barn, eller två rum. Detta i kombination att med åka under vulgäraste högsäsongen fick mig att titta åt andra håll, eftersom resorna var helt orimligt dyra.

Men så vips! fanns det en kampanj med Thai air, och alla hotell som reas ut för en tredjedel i Thailand så här års. Resultatet blev att vi fick två veckor i Phuket billigare än en vecka på Kreta! Sjukt mycket mer för pengarna alltså - och dessutom är ju levnadskostnaderna bara en bråkdel av vad vi hade fått lägga ut i euro. Förra gången vi var i Thailand hade vi med oss 25.000:- i fickpengar för sexton dagar och kom hem med flera tusen kvar. Då hade vi ändå ätit på restaurang varje dag, shoppat, åkt taxi/tuktuk, gått på massage/manikyr/pedikyr många gånger, åkt på safari och snorkelutrflykter - och unnat oss allt annat man gör på semestern.

Nu är det viktigaste att vi får vara tillsammans, vi fem, och ladda batterierna inför hösten. Skapa nya minnen att lagra och plocka fram när livet visar sig från sin fulaste sida.

1 kommentar:

  1. Usch, va jag gråter nu. Ni är så väl unnade denna resa allihopa.
    Håller tummarna för att ni håller er friska den här gången, eller ska man kanske önska lite sjukdom i lagoma portioner ;), för ni är väl försäkrade?
    //Kram mamma <3

    SvaraRadera

Här kan du lämna en kommentar eller ställa frågor. Frågor som ställs här, får också svar här! :)